ΜΑΛΛΙΑ

Πως να στεγνώσεις τα μαλλιά σου πιο γρήγορα?

Η περιποίηση και η εξωτερική εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή κάθε γυναίκας. Τα μαλλιά μας είναι μέρος της εξωτερική μας εμφάνισης και πάντα δίνουμε μεγάλη βάση στο χτένισμα, το κούρεμα ή το χρώμα.Υπάρχουν όμως κι εκείνες οι φορές που δεν έχεις όσο χρόνο θα ήθελες για να ασχοληθείς, είτε γιατί βιάζεσαι για την δουλειά, είτε γιατί προέκυψε ένας “έκτακτος” καφές και το μόνο που θέλεις είναι να λουστείς στα γρήγορα και να φύγεις.

Πώς θα στεγνώσεις γρήγορα τα μαλλιά σου για να έχουν όγκο

1. Στράγγιξε τα καλά 

towelhair-jpg_b

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να στεγνώσεις τα μαλλιά σου πολύ καλά με μια πετσέτα. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή όμως ο τρόπος που θα το κάνεις για να μην τα καταστρέψεις. Τύλιξε την πετσέτα γύρω από τα μαλλιά σου και στέγνωσέ τα απαλά μέχρι να φύγουν τα πολλά νερά.

2. Πήγαινε σε άλλο δωμάτιο

ydratmoi

Μην στεγνώνεις τα μαλλιά σου στο μπάνιο που μόλις λούστηκες. Ο χώρος είναι γεμάτος από υγρασία και θα δυσκολευτείς πολύ παραπάνω με αποτέλεσμα να χάνεις άδικα χρόνο. Πήγαινε σε ένα δωμάτιο του σπιτιού όσο γίνεται πιο μακριά απ’ το μπάνιο για να εξασφαλίσεις ότι ο χώρος είναι απόλυτα στεγνός και δεν έχει επηρεαστεί από τους υδρατμούς

3. Χρησιμοποίησε το σωστό πιστολάκι

imetec-3498673498672896738947698376829736893746893

Φυσικά τίποτα δε γίνεται χωρίς το σωστό πιστολάκι, με τα ανάλογα watt που χρειάζεσαι. Επίσης φρόντισε το πιστολάκι σου να έχει διαφορετικές σκάλες ζεστού αέρα και ταχύτητας. Έτσι όταν βιάζεσαι μπορείς να τα βάλεις και τα δύο στο τέρμα για γρήγορα αποτελέσματα.

4. Ξεκίνα από την κορυφή

gettyimages-595894071-1476202232-754x500

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όλες είναι να ρίχνουμε αέρα από κάτω προς τα πάνω με αποτέλεσμα να στεγνώνουν οι άκρες και η κορυφή να παραμένει βρεγμένη. Ξεκίνα να στεγνώνεις τα μαλλιά σου από την κορυφή, γιατί αυτή είναι η περιοχή που χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Για να αποκτήσεις τον όγκο που θέλεις ένα εύκολο κόλπο που μπορείς να ακολουθήσεις είναι με μια αραιή χτένα να ανασηκώνεις κάθε τούφα από τη ρίζα και να ρίχνεις αρκετό αέρα. Στη συνέχεια προχώρησε προς τις άκρες. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι όταν στεγνώσουν τελείως δεν μπορείς να αλλάξεις και πολλά. Γι’ αυτό να ξεκινάς από εκεί που θες να δώσεις βάση.

5. Ρίχνε τον αέρα με κατεύθυνση προς τα κάτω

xtenisma-300x254

Τέλος πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η φορά με την οποία κρατάς το πιστολάκι. Μην ρίχνεις αέρα προς όλες τις κατευθύνσεις. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να καθυστερείς περισσότερο στο στέγνωμα και να μην έχεις και ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.Ο αέρας πρέπει πάντα να έχει κατεύθυνση προς τα κάτω. Έτσι καθώς στεγνώνεις τα μαλλιά σου θα αποφύγεις το φριζάρισμα και θα δείχνουν χτενισμένα χωρίς να σπαταλάς αρκετή ώρα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s