ΣΩΜΑ

Ραγάδες: μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις!

Η εγκυμοσύνη, η απότομη απώλεια βάρους και η κληρονομικότητα  δημιουργούν στο σώμα μας τις γνωστές αντιαισθητικές γραμμές τις ραγάδες, που ξεκινούν από κόκκινο χρώμα και καταλήγουν με την πάροδο του χρόνου σε λευκό. Λίγο πριν βγεις στην παραλία, λοιπόν,ας ρίξουμε φως στο κεφάλαιο ραγάδες και να καταρρίψουμε ορισμένους μύθους, που οι περισσότερες πιστεύουμε!

•1) Οι αδύνατες γυναίκες δεν έχουν ραγάδες
Οι ραγάδες δεν κοιτούν χρόνια, ηλικία και κιλά! Ακόμη και οι αδύνατες κοπέλες μπορεί να έχουν ραγάδες στο κορμί τους !

images.jpg
•2) Αν αδυνατίσεις, οι ραγάδες θα εξαφανιστούν
Στην πραγματικότητα, η απώλεια βάρους – ιδιαίτερα αν αυτή συμβεί γρήγορα ή ξαφνικά – μπορεί να κάνει τις ραγάδες πιο αισθητές, επειδή το δέρμα χαλαρώνει.
•3) Οι ραγάδες εξαφανίζονται από μόνες τους
Αν και μπορεί να «εξασθενίσουν» στο πέρασμα του χρόνου, προσπάθησε να εφαρμόζεις προϊόντα πλούσια σε βιταμίνες Α και Ε προκειμένου να ενισχύσεις την ελαστικότητα και την ανάπτυξη του νέου κολλαγόνου.

•4) ΜΟΝΟ οι γυναίκες έχουν ραγάδες
Όχι και είναι κάθετο αυτό! Μπορεί οι γυναίκες να είμαστε πιο επιρρεπείς στην εμφάνισή τους, όμως και οι άνδρες εμφανίζουν ραγάδες (η διαφορά έχει να κάνει με την κινητοποίηση των δύο φύλων μπροστά στη θέα των λευκών ή κόκκινων γραμμών στο σώμα μας). Ιδιαίτερα επιρρεπείς είναι οι άντρες με μεγάλες αυξομειώσεις βάρους .3059b91cf5af27fc36dafa1d9456e967.jpg
•5) Δεν μπορείς να προλάβεις την εμφάνιση των ραγάδων
Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία συνηθίζεται να λέμε και αυτό στην περίπτωση των ραγάδων μεταφράζεται σε σωστή και βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας , όπως αναφέρουν αρκετοί δερματολόγοι. Κρατώντας το δέρμα μας ενυδατωμένο διαρκώς (που σημαίνει πως πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό αλλά και να ακολουθούμε μία ισορροπημένη διατροφή) διατηρείται η ελαστικότητά του , με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο πιθανό να σχηματιστούν ραγάδες.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s