ΜΟΔΑ, ΠΙΤΑ

Σπανακοτυρόπιτα ηπειρώτικη με καλαμποκάλευρο χωρίς φύλλο


Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 350 γραμ. καλαμποκάλευρο
  • νερό όσο πάρει
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
  • 350 γραμ. φέτα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

 

Διαδικασία

  1. Σε μία λεκάνη αναμειγνύεται όλα μαζί τα υλικά της ζύμης μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να γίνουν μία μαλακή ζύμη που θα ξεκολλάει από τα χέρια.
  2. Την αφήνουμε σκεπασμένη για περίπου 1 ώρα προκειμένου να ξεκουραστεί.
  3. Σε ένα λαδωμένο ταψί απλώνουμε τη μισή ζύμη με τα χέρια μας έτσι ώστε να πάει παντού καλύπτοντας την επιφάνεια του ταψιού και την υπόλοιπη την φυλάμε στην άκρη.
  4. Την τρυπάμε και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς.
  5. Σε ένα τηγάνι με λάδι σωτάρουμε τα κρεμμύδια, με το σπανάκι, τον άνηθο και το δυόσμο, όλα ψιλοκομμένα μέχρι να μαραθούν.
  6. Αποσύρουμε αργότερα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη θρυματισμένη φέτα και ανακατεύουμε.
  7. Απλώνουμε τη γέμιση επάνω στο ταψί και καλύπτουμε με το χυλό που θα δημιουργήσουμε διαλύοντας την υπόλοιπη ζύμη που κρατήσαμε προηγουμένως μέσα σε λίγο χλιαρό νερό.
  8. Ψήνουμε την πίτα στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s