ΣΑΛΑΤΑ

Kαροτοσαλάτα με φιστίκι Αιγίνης και πορτοκάλι


ΥΛΙΚΑ

 

→Για την καροτοσαλάτα
  • 500 γρ. καρότο, χοντροτριμμένο στον τρίφτη
  • 75 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 90 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μάραθος, τα φυλλαράκια
  • 8 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 65 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο
  • 75 γρ. πορτοκάλι, φιλέτο
  • 25 γρ. χυμός λεμονιού
  • 75 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 65 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μουσκεύουμε τις σταφίδες σ’ ένα μπολ με ζεστό νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, και τις σουρώνουμε.Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από τα φιστίκια, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για μία ώρα, προσθέτουμε τα φιστίκια και τη σερβίρουμε.

ΑΠΟ ΤΟΝ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΆΚΟ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s