ΠΙΤΑ

Σφολιάτα με φέτα!


Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 260 γρ. φέτα
  • 1 ντομάτα σε λεπτές φέτες χωρίς τα σπόρια
  • ρίγανη
  • 1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα
  • σουσάμι
  • λιναρόσπορος
  • 100 γρ. μέλι

Εκτέλεσης:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.Στεγνώνουμε τη φέτα με λίγο απορροφητικό χαρτί και την κόβουμε σε 8 κομμάτια. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις στραγγίζουμε να μην έχουν πολλά ζουμιά.Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθετούμε τα κομμάτια της φέτας σε 8 σημεία με ίση απόσταση.Προσθέτουμε πάνω από τα 4 κομμάτια φέτας ντομάτα και ρίγανη. Στα υπόλοιπα 4 επειδή θα πασπαλίσουμε με μέλι δεν βάζουμε ντομάτα. Αλείφουμε με νερό τα κενά της σφολιάτας και απο πάνω, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Παταμε τα κενά να κολλήσουν με ένα πιρούνι.Κόβουμε τη σφολιάτα στα 8 κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.Αλείφουμε τη σφολιάτα με κρόκο αραιωμένο με νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.Μόλις βγουν από το φούρνο πασπαλίζουμε με μέλι.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 40'

ΑΠΟ ΤΟΝ: ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s