ΓΛΥΚΟ

Μάφιν κακάο χωρίς αυγά απο την Αργυρώ!


1 ¹⁄ 2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης

3 κ.σούπας κακάο

1 ¹/2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ

³/4 φλ. ζαστανή ζάχαρη ακατέργαστη

1 βανίλια

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα απο 1 πορτοκάλι ακέρωτο

1 φλ. χυμό πορτοκάλι

1 κ.γλυκού σόδα

1 κ.σούπας ξίδι

¹/5 φλ.σουσαμέλαιο


ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλευρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.Ρίχνουμε το ξύσμα, το σουσαμέλαιο και το ξίδι. Τέλος διαλύουμε την σόδα στο χυμό και την ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλα με το κουτάλι.

Λαδώνουμε ελαφρός με το πινέλο 6  ατομικά φορμάκια για μάφιν. Ισομοιράζουμε το μείγμα. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα τα μάφιν ψήνουμε σε καλα προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C για 25′ μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά στην επιφάνεια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s