COCKTAILS

Λικέρ Βύσσινο ή Κεράσι!


Συστατικά

  • 1 κιλό βύσσινα ή κεράσια χωρίς κοτσάνια αλλά με τα κουκούτσια τους
  • 800 γρ – 1 κιλό ζάχαρη
  • 5 γαρύφαλα,
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1 κιλό κονιάκ  ή τσίπουρο

Εκτέλεσης

  1. Πλένουμε καλά τα φρούτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
  2. Βάζουμε τα φρούτα σε ένα μεγάλο βάζο μαζί με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά (αφού τα έχουμε πλύνει καλά) και τα αφήνουμε στον ήλιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να μην υπάρχει ούτε καν στον πάτο του βάζου για τουλάχιστον 40 μέρες.
  3. Ξεκινάμε με τα 800 γρ ζάχαρης αλλά μιας και τα φρούτα μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο ξινά δοκιμάζουμε όταν λιώσει πια η ζάχαρη και αν χρειαστεί προσθέτουμε και την υπόλοιπη.
  4. Μετά τις 40 μέρες προσθέτουμε και το κονιάκ στο βάζο και το αφήνουμε για άλλη μια εβδομάδα στον ήλιο
  5. Τέλος το σουρώνουμε σε ένα τουλπάνι και κρατάμε το ποτό σε ένα μπουκάλι.
  6. Με τα φρούτα μπορούμε να συνοδεύουμε κάποιο παγωτό ή να βάζουμε μερικά μέσα στο ποτό μας όταν το σερβίρουμε.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΛΊΤΡΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 10' (+50 ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗ)

ΑΠΟ ΤΟΝ: ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s