ΓΛΥΚΟ

Γαλακτομπουρεκο!

ΥΛΙΚΑ

  • 24 φύλλα κρούστας (2 πακέτα)
  • 1250  ml γάλα
  • 8 αβγά
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 πακέτο φρέσκο βούτυρο
  • 125 γρ. κόρν φλάουρ
  • 30 γρ. βανίλια
  • το ξύσμα απο ενα πορτοκάλι και ενα λεμόνι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 3 και κάτι κούπες νερό

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη πολύ καλά.
  2.  Βάζουμε το γάλα να κάψει και ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα και αφού διαλύσουμε το κόρν φλάουρ με λίγο γάλα το ρίχνουμε και ανακατεύουμε.
  4. Μολις πήξει κατευάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο (δεν το έχουμε λιώσει).
  5. Στρώνουμε τα 12 φύλλα περνώντας ενα – ενα με βούτυρο και ρίχνουμε την κρέμα. Συνεχίζουμε με τ άλλα 12 φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
  6. Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο και το ραντίζουμε με βούτυρο και νερό.
  7. Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Σιρόπι

  1. Μόλις βάλουμε το γλυκό στο φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι και το βράζουμε για 15 λεπτά.
  2. Μολις βγεί απο το φούρνο το σιροπιάζουμε και……απολαμβάνουμε!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s