ΓΛΥΚΟ

ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ!!

ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
  • 225 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 150 ml γάλα εβαπορέ
Για την επικάλυψη:
  • τρούφα σοκολάτας
  • ή τριμμένο μπισκότο που περίσσεψε
  • ή σκόνη κακάο
  • ή νιφάδες σοκολάτας
  • (ό, τι προτιμάτε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το εβαπορέ γάλα μαζί με την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια σε μπεν- μαρί σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  2. Στο μεταξύ τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
  3. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
  4. Προσθέτουμε το τρίμμα των μπισκότων σταδιακά, ανακατεύοντας. Αν δεν το πάρει όλο, δεν επιμένουμε. Γίνεται ένα μέτρια σφιχτό μίγμα που αρχίζει να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα του σκεύους. Ούτε ρευστό, ούτε πολύ σφιχτό.
  5. Σε αυτή την φάση προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς και/ή το αλκοόλ αν χρησιμοποιήσουμε.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα μέχρι να είναι χλιαρό και όχι καυτό.
  7. Ετοιμάζουμε τα χαρτάκια μας αν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε (τα απλώνουμε ένα- ένα σε μια κοντινή επιφάνεια), για να μην τα λερώσουμε στην συνέχεια.
  8. Με ένα κουταλάκι η με το χέρι, ξεχωρίζουμε ποσότητα μιάς τρουφίτσας, την πλάθουμε σε μπαλάκι και την ρολάρουμε μέσα στο υλικό επικάλυψης.
  9. Την αφήνουμε στο χαρτάκι της η σε ένα σκεύος.
  10. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.
  11. Τα βάζουμε στο ψυγείο.
  12. Γίνονται περίπου 30 τρουφάκια, ανάλογα με το μέγεθος που τα πλάθουμε

 


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s