ΓΛΥΚΟ

Εύκολο και λαχταριστό υγρό κέικ σοκολάτας!!

Πρόκειται για ενα  κέικ στο οποίο το  κέντρο του η σοκολάτα είναι υγρή και ρευστή σαν τη… λάβα. Μια απολαυστική αλλά καθόλου δύσκολη συνταγή!


Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. κουβερτούρα

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

6 αυγά

Εκτέλεση

  • Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  • Μόλις αρχίσει να λιώνει το βούτυρο ανακατεύουμε γρήγορα το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μην κολλήσει η ζάχαρη στον πάτο.
  • Όταν το μείγμα αρχίζει να πήζει το κατεβάζουμε από το μάτι.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι (καλά κοσκινισμένο) και τα αβγά ένα-ένα.
  • Χτυπάμε λίγη ώρα, μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 16′-19′.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s