COCKTAILS

κοκτέιλ καρπούζι με τζίντζερ και λάιμ: καλοκαιρινό ποτό με βότκα

Προετοιμασία: 10 λεπτά περίπου. Μπορείτε να κάνετε το κοκτέιλ καρπούζι αρκετά νωρίτερα και να το αφήσετε να παγώνει στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το αναμείξετε για να το σερβίρετε. Προαιρετικά: παγώστε και τα ποτήρια. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Υλικά (για 6 ποτήρια)
1 κιλό καθαρισμένο καρπούζι
2 κ.γ. ξύσμα τζίντζερ (έτοιμο σε συσκευασία ή από κομμάτι ρίζας στον τρίφτη)
χυμό και ξύσμα από 1½ λάιμ
4-6 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα με τη γεύση σας)
Παρασκευή:  Καθαρίζετε το καρπούζι από τα σπόρια. Το βάζετε στο μπλέντερ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφού γίνει χυμός, τον περνάτε από σουρωτήρι και τον βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Τον σερβίρετε με παγάκια και βότκα (ή ρούμι) σε αναλογία από 1:3 ως 1:5, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή ακόμη και χωρίς προσθήκη αλκοόλ ως virgin κοκτέιλ καρπούζι.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s